Видове работни ръкавици и техните приложения

Работните ръкавици са донякъде подценявани, но всъщност имат голямо значение за защитата и комфорта при изпълнение на различни дейности на работното място. В зависимост от спецификите на работа следва да изберете и  работни условия се определя и вида ръкавици, които са най-подходящи за конкретната дейност.

Видове работни ръкавици и техните приложения:

Текстилни Ръкавици

Текстилните ръкавици се използват най-често за леки задачи. Те ще ви осигурят защита от увреждания като същевременно позволяват гъвкавост и удобство ако работите с различни инструменти или материали.

Ръкавици топени в нитрил

Ръкавиците топени в нитрил са устойчиви на различни химикали и масла. Те са добър избор ако работите в области като автомобилната индустрия, строителството или работа в лаборатория.

Ръкавици топени в латекс

Латексовите ръкавици са гъвкави и предлагат отлична защита от вода и химикали. Тях трябва да изберете ако се занимавате с медицина, земеделие и при работа с различни течности.

Кожени Ръкавици

Ръкавиците от кожа осигуряват висока степен на издръжливост и защита от механични увреждания. Те са идеални за работа в строителството, металообработката и работа на открито.

Термични Ръкавици

За работа в условия на високи температури или допир с горещи повърхности използвайте термични ръкавици. Те ще ви осигурят защита от изгаряния и топлинни увреждания.

Ръкавици за заваряване

Ръкавиците за заваряване защитават ръцете ви от високите температури и искри, произлизащи по време на заваръчни процеси. Те са изработени от специални материали, устойчиви на топлината, за да осигурят максимална защита на оператора по време на работа.

Работни ръкавици за заваряване BARON на марката BWOLF са чудесен избор, тъй като осигуряват необходимата на ръцете защита.  Изработени от цепена телешкa кожа, противозапалими, устойчиви на малки пръски разтопен метал и с подсилена длан, работни ръкавици BARON ще ви осигурят 100% защита по време на работа.

Изборът на подходящи работни ръкавици

При избора на работни ръкавици е важно да имате предвид типът на работата, изискванията за защита и комфорт. На сайта на PALLTEX.BG можете да разгледате различни видове ръкавици и техните характеристики, за да изберете тези, които най-добре отговарят на конкретните ви нужди.

Важно е да избирате работните ръкавици правилно, като вземете предвид фактори като материал, гъвкавост, защитни характеристики и издръжливост. Правилният избор на ръкавици може да повиши безопасността, комфорта и ефективността при изпълнение на вашите задачи в работната среда.

Свързани продукти