Ръкавици топени в полиуретан - Защо да вземете ръкавици с покритие?

Ръкавиците с покритие включват защитно покритие, което покрива цялата ви ръка, включително петте ви пръста. С тази допълнителна защита се подобрява устойчивостта на рязане, абразия и удари. Проникването на химикали, масла или други примеси, които биха могли да прекратят вашата работа или да причинят нараняване на кожата, също са по-малко вероятни. Когато носите ръкавици с покритие, вашата сръчност също се подобрява. Ще имате по-сигурен захват и ръкавиците ще издържат малко по-дълго от стандартните латексови ръкавици. Това също така гарантира, че горната ви ръка може да диша и да се чувства удобно, докато изпълнявате всички задачи, които са ви възложени.

Полиуретанът често се смята за идеалното покритие за ръкавици, благодарение на неговите меки и еластични свойства, които осигуряват добра устойчивост на пробиване, без да са твърде обемисти.

Полиуретан покритията, обаче имат по-високи нива на проникване в плетената подплата и това е недостатък, тъй като може да причини проблеми с чувствителността на кожата. Полиуретанът също е недишащо покритие, така че по-често се използва метода за потапяне само на пръсти или длан, за да се намали изпотяването вътре в ръкавиците.

Какво представляват ръкавиците с полиуретаново покритие?:

Ръкавици топени в полиурет, са разработени за задачи, изискващи прецизност, сръчност и чувствителност. Изработени са от полиуретанова пяна с найлонова подплата, която осигурява удобна и лека бариера за вашите ръце от абразия и химикали. Те осигуряват редица предимства, които ги правят подходящи за широк спектър от индустрии и задачи. Ето няколко примера:

Еластични: Полиуретановите ръкавиците са идеални за професии, които изискват чувствителност и сръчност, тъй като полиуретанът е много еластичен. Материалът продължава да защитава човека, дори когато е разтегнат, нещо, което повечето други гъвкави материали не могат да направят ефективно.

Сцепление: Подобреното сцепление на ръкавиците с полиуретаново покритие е друго ключово предимство. Поради свойствата на материала, носещите получават допълнително сцепление, като запазват защитата и гъвкавостта.

Разходи за закупуване: И накрая, разходите за производство и закупуване на ръкавици топени в полиурет са минимални. Това е голяма полза както за бизнеса, така и за работниците, тъй като полиуретановите ръкавиците трябва да се сменят редовно, но това не е голямо безпокойство поради ниската им цена.

Ръкавици топени в полиурет се предпочитат от повечето служители и компании поради причини, различни от нивото на защита, което осигуряват.

Плътност и безопасност: Нивото на защита, осигурено от вашите ръкавици, е право пропорционално на тяхната дебелина. В резултат на това това е едно от нещата, за които трябва да помислите, докато купувате ръкавици. Вероятността от изтичане на химикали или остър предмет да достигне ръката ви се определя от дебелината на ръкавицата. Чрез потапяне на нитрилни ръкавици многократно в разтвора за покритие, ръкавиците се подобряват. Това гарантира, че дебелината е подходяща и удобна за изпълнение на задачите ви. Това им позволява да запазят малката си фигура, без да ви излагат на опасност. Дали сте безопасни по време на работа зависи или не от това как боравите с ръкавиците и дали спазвате или не изискванията за безопасност, определени от вашата индустрия.

Методологии на производство: Потопените ръкавици се създават по различен начин от кожените ръкавици. Също така варира в зависимост от вида на покритието на ръкавиците. Във всеки от трите основни типа покритие облицовката е първият етап. Точно в този момент нещата започват да стават интересни.

Полиуретановите ръкавици се потапят в покритието само веднъж, което позволява на покритието да проникне в цялата ръкавица (което я прави малко по-тънка от другите видове).

Разгледайте нашите предложения на PALLTEX.BG. Ако имате затруднение с избора, не се колебайте да се свържете с нас за съдействие и съвет.

Свързани продукти