Медицинските работници също заслужават мода!

Един от най-неочакваните странични ефекти на пандемията беше да промени завинаги отношенията ни с личните предпазни средства, да превърне медицинските облекла, поне в смисъл на маска, в нов аксесоар за себеизразяване и част от почти всеки гардероб. Може би това беше първата стъпка, която промени представата за мода и отвори врати към нови модни тенденции в категорията  медицинско облекло.

Всички имат нужда от дрехи за работа и служителите в медицината не са изключение. Това всъщност е единствения начин, по който всеки медицински служител може да изрази себе си. Важно е хората, занимаващи се с медицински проблеми, да се чувстват като хора, а не като пациенти. И част от това е да се обличат според собствените си стил, комфорт и индивидуалност.

И все пак традиционно повечето екипи за медицински персонал се предоставят от болници и медицински програми и следователно се подчиняват на общ знаменател: унисекс, достатъчно безформени, за да паснат на почти всяко тяло и достатъчно здрави, за да издържат на индустриални перални.

Но когато пандемията постави здравните работници в центъра на културния разговор, превръщайки ги в герои, всички осъзнахме, че визията и индивидуалността им са особено важни. От друга страна, като се вземе предвид и прогресът на свободното време, което даде свобода на дизайнерите, включително по отношение на еластичните и удобни дрехи, то да говорим за мода в сферата на медицинското облекло, беше само въпрос на време.

Въпреки че болниците все още осигуряват облекло за своите служители, все повече медицински работници купуват свои собствени униформи. Това означава, че ако големи производители на униформи, като Dickies,  Cherokee, Koi, Bwell и др., в миналото са произвеждали унисекс памучни екипи, то сега вратата към модерно и стилно медицинско облекло е широко отворена и моделите им са удобно и лесно достъпни.

И все пак, модните разработки на медицинско облекло могат да бъдат малко трудни за установяване. Не е като да са от тафта или да са с воали, с различни подгъви и т.н., а и повечето клиники и болници имат правила относно цветовете, които се използват за обозначаване на етажи и специалисти.

Дори в границите на тези специфики, обаче, има място за мърдане за дизайн. Предизвикателството е как да се балансират желанията на индивида с изискванията на институцията.

Първият истински пробив направиха панталоните, особено в стил джогинг, оребрени на глезените, като спортни панталони, които обикновено са най-популярният стил. Медицинският панталон RICCI е чудесен пример за модерна визия и стил.  Дизайните се допълват с тесни кройки, карго стилове и разкроени модели. 

По същия начин, горнищата са станали по-малко квадратни, а изделията са все по-технически, за да позволят дишане, отвеждане на влагата и наслояване.

Ако сте в търсене на медицински униформи и искате да дадете приоритет на модата и комфорта на работното място, PALLTEX.BG е мястото за вас. Разгледайте нашата широка гама от предложения, налични за вашето здравно заведение или професия и не се колебайте да се свържете с нас за съдействие и съвет.

Свързани продукти