Медицински униформи за денталните специалисти - качество, безопасност и професионален имидж.

Медицинските униформи използвани в денталните клиники, са много важен елемент от работното облекло, тъй като трябва да отговарят на редица изисквания, за да постигнат целта си за защита на зъболекаря, асистента и пациентите от потенциални инфекции, присъстващи в аерозоли и повърхности. Ето защо медицинското облекло освен да има основно защитна функция, в същото време трябва да бъде удобно, функционално и практично, за да имат специалистите свобода и комфорт да изпълняват задачите си. В допълнение към това и не по-малко важно, то трябва да представлява това, което клиниката иска да предаде, за да подпомогне укрепването на нейния корпоративен имидж чрез своите професионалисти. От PALLTEX.BG можем да предложим страхотни модели и да ви предложим дизайн за визия на вашия бранд.

Медицински униформи за професионалистите в денталната сфера

По време на своята работа и зъболекарите, и денталните хигиенисти са силно изложени на голям брой микроорганизми, като те могат да бъдат резултат от използването на аерозоли във високоскоростни инструменти или просто от контакт с орални течности като слюнка и кръв. Липсата на предпазни мерки благоприятства възможността за  разпространение на потенциални болести. Правилно избраните медицински униформи, заедно с другите лични предпазни средства, изпълняват тази важна задача и за това те трябва да отговарят на определени изисквания, като например да са изработени от издръжливи тъкани, устойчиви и способни да издържат на многократно пране при високи температури, без да губят качествата си. Ето няколко основни характеристики, на които трябва да обърнете внимание, когато избирате дентални униформи:

Състав на тъканта: Без съмнение, най-важните аспекти, които трябва да се вземат предвид при избора на медицинската униформа са съставът и качествата на тъканта. Облеклата от памук, полиестер и микрофибър са трите най-използвани материи в този тип облекло. Ако се изисква униформата да бъде отблъскваща течности или водоустойчива, полиестерът е най-добрата материя, която може да осигури това предимство. Това е начина да намирате различни състави на тъкани на пазара и да изберете най-подходящият в зависимост от употребата, която трябва да ви осигури дрехата. Освен това понякога се добавя еластан, което придава еластичност на тъканта и осигурява по-голям комфорт и свобода на движение.

Дизайн и комфорт: За една медицинска униформа да има добър дизайн, разбира се, не е от първостепенно значение, но работното облекло всъщност е единствения начин, по който всеки медицински служител може да изрази себе си. Важно е хората, занимаващи се с медицина, да се чувстват като хора, а не като пациенти. И част от това е да се обличат според собствените си стил, комфорт и индивидуалност. Кройката и характеристиките на материята могат да направят голяма разлика между една или друга дреха. В идеалния случай тя трябва да е удобна и да позволява свободно движение. Що се отнася до цветовете, днес може да намерите голямо разнообразие от цветове и шарки на пазара, така че да можете да персонализирате облеклото на клиниката си. Новите модели Bwell предлагат голямо разнообразие от цветове и модерни дизайни.

Съпротива: Устойчивостта е ключова характеристика за осигуряване на полезния живот на вашата санитарна униформа. Някои марки предлагат висококачествени униформи, които позволяват повече от 100 пранета, без да губят свойствата си. Тъй като денталната професия е силно изложена на голям брой микроорганизми, възможността за изпиране на униформата с белина, без да се поврежда, е предимство, а ако униформата може да се автоклавира, още по-добре.

 

Когато избирате най-добрата униформа за вашата дентална клиника, трябва да вземете предвид:

Хигиена: Екипите трябва лесно да се мият и дезинфекцират, за да се предотврати разпространението на микроорганизми и болести.

Безопасност: Да бъдат проектирани така, че да сведат до минимум риска от злополуки и наранявания по време на ежедневна работа.

Издръжливост: Да са достатъчно здрави, за да издържат на ежедневно износване и често пране.

Разпознаваемост: Да бъдат лесно разпознаваеми, така че пациентите да могат лесно да различат персонала на денталната клиника.

Комфорт и естетика: Екипите трябва да са удобни и да позволяват необходимото движение за извършване на ежедневните задачи, от една страна, но и да бъдат естетически атрактивни и да отговарят на професионалния имидж на денталната клиника, от друга.

Ако сме успели да ви убедим в ползите и предимствата, които ще ви донесат добре подбраните медицински униформи  и се нуждаете от помощ и насоки при избора на конкретни модели от PALLTEX.BG, моля, свържете се с нашия експертен екип – ние винаги сме щастливи да помогнем!

Опция за медицински облекло може да намерите ТУК.

Свързани продукти