Медицинските туники - защо са важни?

В здравната индустрия медицинското облекло и униформи са от първостепенно значение. Тяхната задача е да предпазват служителите от заобикалящата ги среда и да улесняват работата им в различните специалности. Всяка медицинска облекло има собствена цел, независимо дали е лабораторна престилка или медицинска туника.

 

Медицинските туники са важен компонент в осигуряването на качествени здравни грижи. Тяхната роля в лечебното заведение е повече от важна. Ето някои от ползите, които медицинските професионалисти, здравните заведения и пациентите печелят от медицинските туники:

 

1. Защита

Медицинските туники осигуряват добра защита срещу телесни течности, замързители на средата и дадени препарати и лекарства. Висококачествените медицински туники са изработени от достатъчно дебел плат (160 – 200 г/м2), за да предотвратят пряк контакт на телесните течности на пациента с кожата на ползвателя им.

 

2. Икономия

Многократните медицински туники са предназначени за максимална употреба, но и за ефективност на разходите. Те са изработени от материя (най-често в състав памук и полиестер), която е едновременно може да се впише в бюджета на здравните заведения, а и може да издържи и на най-щателното възможно почистване. Това означава, че те могат да издържат години на пране и носене и са лесни за подмяна.

 

3. Комфорт при движение на работа

Не е тайна, че здравните специалисти имат едни от най-натоварващите физически работни места. Освен редовното излагане на вредни патогени, те също са тези, от които се очаква да стоят на крак през цялата си смяна, да работят дълги часове, да и  да се движат из лечебните заведения часове наред. За да изпълняват работата си ефективно, те се нуждаят от униформи, които ще им осигурят оптимален комфорт.

Наскоро в нашето портфолио от продукти влязоха и медицинските туники от спортна материя – тях може да разгледате ТУК.

 

4. Мултифункционалност

Медицинските туники са предназначени да улеснят работата на медицинските работници с големите си джобове и обхват на движение. Колкото повече функционалности има туниката, толкова по-лесно може да се съхраняват вещи, които постоянно да са с вас.

 

5. Разпознаваемост

Като всяка фирмена униформа, медицинските туники осигуряват лесно идентифициране на професионалистите на местоположението. Тези идентификации обикновено се подобряват с персонализирани цветови комбинации или щампи/бродерия на лого на клиника/дентален кабинет/болница и др.

Медицински туники в различни цветове

Нашите най-нови еластични медицински туники Justina може да намерите в различни цветове и размери (XS – 3XL), така че всеки да може да се наслади на предимствата на тази иновативна материя. Много здравни специалисти коментираха, че тези модели са най-удобните и комфортни екипи, които някога са носели на работа.

Ако сте в търсене на медицински туники и искате да дадете приоритет на комфорта на работното място, PALLTEX.BG е мястото за вас. Научете повече за медицинските туники и нашата широка гама от предложения, налични за вашето здравно заведение или професия.